Webber může u Red Bullu zůstat další čtyři roky, Ricciardo se teprve učí

Webber může u Red Bullu zůstat další čtyři roky, Ricciardo se teprve učí

Red Bull Racing chce během letní přestávky řešit prodloužení Webberovy smlouvy. Bude to jako vždy na jeden rok, ale Australan by se mohl v budoucnu dočkat dalších prodloužení.

V některých médiích se objevily zprávy, podle kterých poradce Red Bullu Helmut Marko sdělil, že Webber na konci příští sezóny odejde do důchodu, a otevře tak dveře Danielu Ricciardovi, jenž nedávno debutoval v barvách týmu HRT.

"Některé věci se ztratí v překladu," reagoval šéf rakouského týmu Christian Horner. "Jednáme s Markem (Webberem) o příštím roce. Očekávám, že tu příští rok bude. Je oblíbeným členem týmu. Mohl by jezdit další dva, tři, čtyři roky, záleží to na něm. Pořád je velmi konkurenceschopný a hladový."

"Dohoda od začátku byla, že si sedneme ke konci léta a budeme jednat. Mark a já máme velmi dobrý vztah. Jak všichni víte, konverzace s Markem bývají přímočaré. Obě strany chtějí pokračovat. Během příštích pár týdnů využijeme této příležitosti a během přestávky se podíváme na příští rok."

Pro případ odchodu Webbera Red Bull stejně zatím nemá kým ho nahradit. Buemi a Alguersuari pořád zcela nepřesvědčili a zmíněný Ricciardo musí teprve dokázat, že se ve formuli 1 umí prosadit.

"Daniel je ve vývojové fázi. Dostal příležitost vstoupit do formule 1. Zdá se, že je to velmi zajímavý talent," uvedl Horner. "Ale ve formuli 1 je teprve na začátku. Dostal příležitost u HRT a je těžké posoudit jeho schopnosti, protože fakticky závodí jen se svým týmovým kolegou. Je to pro něj velká příležitost a jsem si jistý, že ji využije."

Doporučujeme

Články odjinud