Webber: Mohu vést o pár bodíků, ale favoritem nejsem

Webber: Mohu vést o pár bodíků, ale favoritem nejsem

Lídr šampionátu Mark Webber nebude ke zbývajícím třem závodům přistupovat strategicky s myšlenkami na titul. Bude nadále tvrdě závodit a bojovat o vítězství.

Mark Webber vede mistrovství světa o 14 bodů před Fernandem Alonsem a kolegou Sebastianem Vettelem, za vítězství se ve formuli 1 uděluje 25 bodů. Australský závodník ale nemá v úmyslu začít strategicky tento náskok bránit.

„Nikoli, takto myslet nemohu. To by nestačilo. Musím dál tvrdě závodit a bojovat o vítězství,“ ujistil pilot Red Bullu.

„Samozřejmě, pokud se některý z mých soupeřů dostane do problémů a bude pro něj obtížné ztrátu dohnat, budu mít větší prostor.  Toho ale nehodlám v nejmenším zneužít, protože by se to mohlo obrátit proti mně.

Samozřejmě, být první je pěkné, ale to má smysl až v posledním závodě, a tam ještě nejsme. Pro mě není žádný rozdíl, jestli vedu nebo ne,“ řekl Webber před premiérou v Koreji, kde okruh Jeongam bude nový pro všechny. „Musíme tam všichni, podíváme se na okruh a odvedeme svou práci. Je to stejné pro všechny. Mohu o pár bodů vést, ale nejsem favoritem.

Jsme hodně vyrovnaní, situace se může změnit velice rychle. V dobrém i zlém. Je to všechno na hraně. Nicméně jsem v pohodě. Pro mě je to jen další závod.“

Doporučujeme

Články odjinud