Webber má pro sezonu 2012 jasno - zůstává u Red Bullu

Webber má pro sezonu 2012 jasno - zůstává u Red Bullu

Čerstvý pětatřicátník si k narozeninám nadělil dárek v podobě nové smlouvy u rakouské stáje. Zůstal přitom věrný své tradici a prodloužil ji o jediný rok.

Ještě před dvěma dny jsme vám zde přinesli informace, že Mark Webber prozatím nemá o sezoně 2012 rozhodnuto s tím, že výsledky jednání by měly být známy velmi brzy. A skutečně se tak stalo, dnes bylo oficiálně oznámeno, že Webber u Red Bullu zůstane minimálně další rok.

V rakouské stáji tím pádem mají o jezdeckém složení jasno a piloti z mládežnické líhně Red Bullu mohou na vysněné angažmá vedle Sebastiana Vettela alespoň prozatím zapomenout.

"Chci pokračovat v závodění na top úrovni. Proto nebylo o čem rozmýšlet, když se naskytla možnost prodloužit smlouvu u Red Bullu," řekl Mark Webber.

Půjde již o šestou sezonu rodáka z Queanbeyanu v barvách týmu vlastněného Dietrichem Mateschitzem. Jeho předešlými zaměstnavateli v královně motorsportu byly týmy Minardi, Jaguar a Williams. Webber právě dnes slaví své pětatřicáté narozeniny. Již dříve se nechal slyšet, že vzhledem ke svému relativně vyššímu věku bude pracovní smlouvy prodlužovat vždy pouze o jeden rok.

Doporučujeme

Články odjinud