Webber bude znovu bojovat o titul příští rok, věří šéf týmu Red Bull

Webber bude znovu bojovat o titul příští rok, věří šéf týmu Red Bull

Mark Webber přiznal, že se jeho čas ve formuli 1 krátí, ale podle jeho šéfa Christiana Hornera si ještě jednou zabojuje o titul, který mu letos unikl v posledním závodě.

Webber podával většinu sezóny méně nápadné výkony, ale pravidelně bodoval a dlouhou dobu vedl šampionát. Ale pak chyboval v Koreji, závod nedokončil a ztrátu už nikdy nedohnal, i když na startu posledního závodu byl nejbližším soupeřem Fernanda Alonsa právě on.

Australanovi je 34 let a neskrývá, že se nezadržitelně blíží doba, kdy pověsí závodní helmu na hřebík. Ve formuli 1 ale bude minimálně ještě jednu sezónu, protože na rok 2011 má smlouvu s Red Bullem. Šéf týmu Christian Horner je přesvědčený, že bude mít Webber příští rok další šanci získat vysněný titul.

"Ano, určitě, nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být," uvedl Horner pro Autosport. "Jezdí výborně. Letos podával dobré výkony ve výjimečně těžké sezóně a myslím, že se z roku 2010 poučí a příští rok na tom bude stavět."

Webber měl velmi silnou zejména prostřední část sezóny, mezi Španělskem a Maďarskem získal všechna svá letošní vítězství. Nevydařil se mu ale závěr, v Koreji nebodoval a v Abú Zabí si dojel až za Alonsem pro čtyři body.

"Myslím, že si sezónu vyhodnotí, ale když se v klidu ohlédne zpět, může být hrdý na to, co dokázal," konstatoval Horner. "Vyhrál čtyři Grand Prix, získal prestižní vítězství v Monaku, kde byl naprosto výjimečný, a až do posledního závodu byl v boji o titul."

Podle šéfa Red Bullu nemá cenu Webberovi vytýkat chybu z Koreje, protože vedle šlápli letos všichni kandidáti na titul, a to hned několikrát. "Těch pět hlavních kandidátů na titul se může za letošní sezónou ohlédnout s mnoha ´kdyby´, všichni byli v určitou chvíli ve vedení, Sebastian až po závodě v Abú Zabí," připomněl.

"Mark vedl několik měsíců v létě. Samozřejmě je zklamaný, že si nesplnil svůj konečný cíl, ale podle mě letos jezdil velmi, velmi dobře. Dobije své baterie a v roce 2011 přijde poučený. Myslím, že se bude snažit stejně a bude stejně konkurenceschopný."

Doporučujeme

Články odjinud