Webber absolvoval závěr sezóny se zlomeninou ramene, tým o ní nevěděl

Webber absolvoval závěr sezóny se zlomeninou ramene, tým o ní nevěděl

Mark Webber znovu zatajil týmu Red Bull Racing frakturu ramene, kterou si přivodil před Grand Prix Japonska. Ta mu komplikovala boj o titul v závěrečných závodech.

V Austrálii vyšla Webberovi kniha (Up Front: 2010 A Season To Remember), v které se ohlíží za uplynulou sezónou. Prozradil v ní, že si po Grand Prix Singapuru zlomil rameno, opět se tak stalo při jízdě na horském kole. Vyjel si s kamarádem, který před ním upadl a Webber do něj narazil. Fraktura byla drobná a Australan ji svému týmu zatajil.

Zmínil se o ní pouze svému trenérovi Rogeru Clearymu a doktoru FIA Garymu Hartsteinovi. V Japonsku a Koreji musel dostat injekce na utišení bolesti, aby mohl závodit. V době, kdy si zlomil rameno, vedl šampionát o 21 bodů před Alonsem. Svůj náskok do konce sezóny prohospodařil.

Tyto události připomínají Webberovu nehodu z roku 2008, která se mu přihodila taktéž na horském kole. Během charitativní akce Tasmania challenge, jež bude po přestávce příští rok pokračovat, narazil do auta, přičemž si zlomil nohu a rameno. Týmu ale přiznal jen frakturu nohy, rameno tajil. Ještě na začátku sezóny 2009 silně pociťoval následky této nehody.

Doporučujeme

Články odjinud