Webber a Vettel si všechny problémy za celou sezónu vyříkali

Webber a Vettel si všechny problémy za celou sezónu vyříkali

Vztah týmových kolegů u Red Bullu Marka Webbera a Sebastiana Vettela nebyl letos ideální, ale situace nikdy nebyla kritická a všechno je už zapomenuto.

"Myslím, že jsme si všechno dobře vyříkali," prohlásil Vettel. "Nebylo by správné říct, že v sezóně to byly všechno hlouposti a teď je vše růžové. Samozřejmě tu chvíle napětí byly. Ale nikdy to nezašlo tak daleko, jak si lidé venku mysleli."

K vyhrocení vztahu mezi Webberem a Vettelem došlo během Grand Prix Turecka, kdy spolu oba jezdci v důsledku nedorozumění kolidovali. Webber pak dal několikrát najevo nespokojenost s náklonností Red Bullu k Vettelovi. Nejhlasitěji protestoval v Británii, když mu tým sebral novou verzi předního křídla a dal ji německému kolegovi.

"Samozřejmě tu byly chvíle, kdy jsme měli odlišné názory. Ale to je podle mě normální," řekl Vettel. "Když jezdíte oba na stejné úrovni, budete se jeden druhému plést do cesty a budete se snažit získat jakoukoliv výhodu. To je všechno v pořádku, tak se vzájemně tlačíte vpřed. Nebylo to vždy snadné. Myslím, že rozhovor, který jsme měli po závodě a po sezóně, byl pro nás oba dobrý."

Doporučujeme

Články odjinud