Warwick slibuje lepší podmínky pro příjezd do Silverstone

Warwick slibuje lepší podmínky pro příjezd do Silverstone

Prezident BRDC Derek Warwick slibuje, že pořadatelé udělají vše proto, aby se i v případě nepříznivého počasí neopakovaly problémy z loňského roku s příjezdem diváků k okruhu.

Prezident Klubu britských závodních jezdců (BRDC) pořádajícího Velkou cenu Velké Británie v Silverstone Derek Warwick, který ve funkci v roce 2011 nahradil Damona Hilla, slibuje, že se pořadatelé pokusí poučit z loňských problémů a zajistit divákům lepší podmínky při přepravě na okruh.

V loňském roce přišel před začátkem víkendu v okolí Silverstone vydatný déšť, který způsobil zablácení řady míst pro parkování a kempy. Kvůli vzniklému zmatku byli diváci hromadně vyzýváni, aby necestovali na kvalifikaci a přijeli až na závod.

Účastník 146 velkých cen formule 1 Warwick slíbil, že pořadatelé udělají vše, aby se podobná situace neopakovala. "Pochopitelně jsme o dešti věděli, dělali jsme, co jsme mohli, ale diváci si musí uvědomit, že řada našich parkovišť se nachází na polích. Existují určitá omezení, která nám nedovolují udělat všude asfalt. A nemáme tolik peněz jako Abú Zabí, Singapur či podobné destinace," řekl bývalý jezdec Tolemanu, Renaultu, Arrowsu, Lotusu a Footworku. "Myslím, že jsme situaci zvládli správně. To, že jsme omezili příjezd návštěvníků v sobotu, nám umožnilo mít tu v neděli sto dvacet tisíc lidí. Měli jsme skvělý závod a jen málo stížností. Ty jsme navíc vyřešili okamžitě. Byli jsme pojištěni, takže jsme na tom neprodělali."

Na letošní rok pořadatelé v Silverstone zvyšují kapacity pro parkování i kempy. "Zlepšili jsme i návaznost hromadné dopravy z parkovišť. To by mělo snížit počet aut v nejbližším okolí okruhu," pokračuje Warwick a připomíná, že na rozdíl od jiných sportovních akcí v celé zemi se vlastní závod F1 bez problémů konal. "Místo negativních věcí bych rád řekl trochu těch pozitivních, protože myslím, že jsme to zvládli dobře. Jsme ve vlhké oblasti. Uděláme to nejlepší, co budeme moci."

Doporučujeme

Články odjinud