Warwick obhajuje Webberův a Alonsův trest: Počínali si nebezpečně

Warwick obhajuje Webberův a Alonsův trest: Počínali si nebezpečně

Derek Warwick, jenž v Singapuru působil jako steward, říká, že taxi jízda Alonsa a Webbera mohla skončit bez trestu, nebýt nešťastného začátku.

Stewardy přiměly k udělení napomenutí oběma jezdcům záběry z místa, kde Webber nasedal k Alonsovi, přičemž se mu museli ne úplně snadno vyhýbat jezdci mercedesu.

"Není to přehánění bezpečnosti," argumentoval Warwick v rozhovoru pro Telegraph. "Mohlo tam snadno dojít ke zranění jezdce. Doufám, že nebudeme vnímáni jako ničitelé zábavy."

"Já chci, aby formule 1 byla zábavná. Chci, aby byla podívanou. Jsem velký fanoušek MotoGP a přál bych si, aby formule 1 byla blíž jezdcům, jako je tomu v MotoGP."

"Formule 1 se v mnoha ohledech stala sterilní. Ale nemůžeme ohrožovat jezdce. Kdyby to bývali udělali bezpečně, tak se na to mohlo nahlížet jinak, ale tohle bylo potenciálně velmi nebezpečné. Auta nemůžou parkovat uprostřed zatáčky."

Pro Marka Webbera bylo napomenutí velmi smolné, protože bylo už třetí v letošní sezóně, což automaticky znamená ztrátu 10 míst na startovním roštu příští Grand Prix. Australan označil svůj trest za komický.

Doporučujeme

Články odjinud