W série zakládá esport šampionát pouze pro ženy | Foto: W Series

Foto: W Series

W série zakládá esport šampionát pouze pro ženy

Ženská formulová W série se přidala k dalším předním motoristickým šampionátům a v době pandemie koronaviru zakládá svou virtuální sérii. Pojede se na slavných závodních okruzích z celého světa a závodů se zúčastní pouze ženy.

W série ve spolupráci s firmou Logitech, která vyrábí počítačové příslušenství, a závodní platformou iRacing zakládá esport šampionát.

Online šampionát W série bude, stejně jako jeho reálná předloha, určen výhradně pro závodnice. Očekává se, že všech osmnáct závodnic, které se letos měly zúčastnit reálného šampionátu, nastoupí do série na počítačových simulátorech. Na startovním roštu tak bude i všech deset nejlepších žen z loňské premiérové sezóny W série včetně šampionky Jamie Chadwickové.

Kalendář se bude skládat z deseti podniků na „nejlepších“ okruzích z celého světa. Sezóna začne v Monze a bude pokračovat na okruzích v Austinu, Brands Hatch, Interlagosu, Spa-Francorchamps, Watkins Glen, Suzuka, Mount Panorama, Nordschleife a Silverstone.

Na každém z deseti okruhů se přitom pojedou až tři závody o různé délce. Pro větší atraktivitu ale nebude podle organizátorů pořadí na startu určeno vždy pouze výsledky kvalifikace, ale v některých závodech bude startovní rošt poskládán z obráceného průběžného pořadí virtuálního šampionátu, tedy vedoucí pilotky šampionátu budou startovat ze zadních pozic.

Ve virtuálním šampionátu W série závodnice nepojedou se svými vozy Tatuus formule 3, ale s modelem dvoulitrové formule Renault Tatuus.

Jak uvádí výkonná ředitelka W série Catherine Bondová Muirová, esport šampionát ženského formulového seriálu budou moci diváci sledovat přes Youtube nebo Twitch. Další informace včetně dat jednotlivých podniků série zveřejní později.

Foto: W Series

Doporučujeme

Články odjinud