Vznikne nový film z prostředí formule 1, natočí ho Ron Howard

Vznikne nový film z prostředí formule 1, natočí ho Ron Howard

Filmů týkajících se formule 1 je velmi málo, ale brzy vznikne nový o soubojích mezi Nikim Laudou a Jamesem Huntem. Režírovat ho bude Ron Howard.

Zřejmě nejznámějším dílem z prostředí formule 1 je Frankenheimerův film Grand Prix. Další kvalitní a úspěšné hrané filmy se hledají těžko, situace je o něco lepší mezi dokumenty, jejichž řadu nedávno rozšířil snímek o Sennovi.

Dalšího tématu se nyní chopil hollywoodský režisér Ron Howard, který natočil například Apollo 13 nebo Šifru mistra Leonarda. Ujal se scénáře Petera Morgana, který pojednává o bitvě o titul mezi Nikim Laudou a Jamesem Huntem z roku 1976.

"Bude to hraný film. Bude fascinující, napínavý, sexy a zábavný v duchu Apolla 13, Duelu Frost/Nixon a Čisté duše," vysvětloval Howard pro stránky formule 1. "Existují příběhy, které když vyprávíte, lidé nechtějí uvěřit, že jsou skutečné. Tak se dělají neuvěřitelné filmy."

"Někteří budou tvrdit, že to je typická hollywoodská odpověď, ale já to vím, protože Čistá duše, Duel Frost/Nixon a Apollo 13 byly skutečnými příběhy. A šampionát F1 1976 je také skutečný."

Film bude evropskou produkcí, ale Howard doufá, že zaujme i americké diváky, kteří na formuli 1 v posledních letech trochu zanevřeli. Žádné role zatím obsazené nemá, na vybírání herců je podle něj příliš brzy. A proč se rozhodl zrovna pro formuli 1?

"Má to dva důvody. Za prvé jsem velký sportovní fanoušek, téměř všech sportů, ne jen motoristických závodů," řekl. "Za druhé neustále hledám dobré příběhy s velkými postavami. Peter Morgan, který napsal scénář pro Duel Frost/Nixon, zná Nikiho Laudu už dlouho a sbíral informace o roce 1976, kdy měl Niki tu nehodu a doslova vstal z popela jako Fénix, aby bojoval s Jamesem Huntem o titul."

"Peter napsal okouzlující scénář, nejen pro fanoušky formule 1, ale pro všechny, kdo mají rádi sport a výjimečné postavy."

Doporučujeme

Články odjinud