Významný moment v boji o třetí místo: Pérez bude startovat z konce pole  | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Významný moment v boji o třetí místo: Pérez bude startovat z konce pole

Sergia Péreze čeká kvůli nasazení komponent pohonné jednotky start z konce pole.

V Abú Dhabí se rozhodne o konečném pořadí v obou šampionátech. Nejzajímavější je souboj o třetí místo v Poháru konstruktérů. 

Racing Point získal v Sachíru doslova pohádkové body. Bral je nejen za vítězství Péreze ale také za třetí místo Strolla. Celkem tedy 40 bodů. Díky nim se dostal před McLaren s náskokem 10 bodů.

Renault už je spíše mimo boj o pomyslnou bronzovou medaili. Na Racing Point ztrácí 22 bodů. Jen dvakrát letos francouzský tým získal podobný počet bodů. Oba konkurenti by se ale museli také výrazně zaváhat.

Pérez bude startovat z konce pole

Vítěze předešlého závodu Sergia Péreze, který pro Racing Point získal letos většinu bodů (125 versus 74), čeká start z poslední řady.

Pérez měl v prvním závodě v Bahrajnu technické problémy, které ho připravily o pódium. Ve druhém závodě jel s komponenty, které byly na hraně životnosti a s nižším výkonem. V Abú Dhabí ale už musí nasadit nové – konkrétně motor, turbo a MGU-H. Pérez tak odstartuje z poslední řady, kde se potká s Magnussenem. Také on nasazuje nové komponenty.

Mexičan ale bojuje také na svém pískovišti. Ve své kariéře byl v šampionátu nejlépe sedmý v letech 2016 a 2017. Nyní je na čtvrtém místě. Posunout nahoru se už nemůže, ale má šanci udržet čtvrté místo. Překonat ho může jen Daniel Ricciardo, který na něj ztrácí 13 bodů.

Doporučujeme

Články odjinud