Vývoj vozu McLarenu jde znovu podle časového harmonogramu

Vývoj vozu McLarenu jde znovu podle časového harmonogramu

Po pozdějším rozhodnutí o dodavateli motorů pro příští rok, kvůli čemuž McLaren nabral dvoutýdenní zpoždění ve vývoji svého vozu pro sezónu formule 1 2018, jdou podle Erica Boulliera přípravy znovu téměř podle plánu.

Při Velké ceně Singapuru na konci září McLaren oznámil, že po třech letech spolupráce s Hondou coby dodavatelem motorů bude od příští sezóny jeho vozy pohánět motor Renault, zatímco Honda bude spolupracovat s týmem Toro Rosso.

Pozdější rozhodnutí o dodavateli pohonných jednotek způsobilo dvoutýdenní zdržení přípravy vozu McLarenu pro příští sezónu. Podle Boulliera však tým tvrdě pracoval na tom, aby tuto časovou ztrátu smazal, což se mu již téměř podařilo.

„Možná jsme učinili rozhodnutí změnit dodavatele motoru o dva týdny později, ale tyto dva týdny jsme již téměř smazali,“ řekl Boullier pro oficiální stránky F1.

„Musíte se přizpůsobit uspořádání motoru, ale architektura zůstane stejná. Máme chytrý koncept, takže to nebude velké drama. Někdy se snažíme nebýt hloupí!“

Podle Boulliera je také „teď příliš brzy na to říct“, zda McLaren stihne postavit svůj vůz pro první předsezónní testy, které se uskuteční 26. února až 1. března v Barceloně.

„Neustále tlačíte až na hranici a pokud neustále vyvíjíte pro lepší výkonnost - větrný tunel, aerodynamika, cokoliv - chcete tlačit na limitu do poslední minuty, než zahájíte výrobní proces.“

„Jednoduše chcete čekat co nejdéle to jde, abyste měli jistotu, že až začnete vyrábět, tak využijete všech získaných informací a dat. A já mohu říct, že zatím je to dobré.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud