Vývoj Renaultu se z většiny soustředil na příští rok

Vývoj Renaultu se z většiny soustředil na příští rok

Tým Renault přiveze do Belgie významně přepracovaný vůz, a i když to nejsou jeho letošní poslední úpravy, pozornost inženýři v Enstonu věnují už hlavně sezóně 2012.

Renault se snaží vrátit do formy, kterou měl na začátku letošní sezóny. Proto v Belgii nasadí značně upravený monopost a doufá, že se přiblíží stupňům vítězů. Majitel týmu Gérard Lopez řekl, že pokud se tým ve Spa výrazně nezlepší, bude to považovat za jeho selhání. Očekávání jsou velká.

"Přivezeme si novou podlahu, přepracované výfuky, upravené přívody vzduchu k zadním brzdám, pozměněné přední deflektory a jinou konfiguraci zadního zavěšení," vysvětloval technický ředitel týmu James Allison. "Žádná z těchto změn není sama o sobě obrovská, ale dohromady tvoří celkem slušný balík."

Renault ovšem neupřesnil, zda ve Spa použije dopředu nebo dozadu nasměrované výfuky. Podle vyjádření Allisona se zdá, že spíše upravil svoji dopředu směřující konfiguraci.

"Za cenu škod jsme zjistili, jaká je horní hranice teploty výfuků, kterou náš vůz snese," řekl k požáru Heidfeldova vozu z Hungaroringu. "Udělali jsme změny v našich postupech a designu, abychom se v budoucnu vyhnuli takovým selháním."

Z hlediska šampionátu Renault na větší úspěch už dosáhnout nemůže, takže svoji pozornost přesouvá na auto pro následující sezónu. "Touto dobou je většina zdrojů týmu v oblasti aerodynamiky alokována na vůz pro příští rok," potvrdil Allison. "V příštích třech nebo čtyřech závodech budeme mít na voze další úpravy, jsou výsledkem vývoje uskutečněného před letní přestávkou, ale poté budou změny už jen skromné."

Doporučujeme

Články odjinud