Vývoj nového Ferrari je v kritické fázi, Binotto vynechá další závody | Foto: Getty Images / Mark Sutton

Foto: Getty Images / Mark Sutton

Vývoj nového Ferrari je v kritické fázi, Binotto vynechá další závody

Šéf stáje Ferrari Mattia Binotto vynechal minulou Velkou cenu Turecka a do konce letošní sezony bude absentovat ještě na dvou grand prix. Rodák ze švýcarského Lausanne chce osobně dohlížet na zásadní fáze vývoje vozu pro rok 2022.

Nabitý kalendář formule 1 nutí týmy čím dál tím více štěpit své síly. Především ve druhé polovině sezony bývá běžné, že část personálu zůstává v továrnách, kde se intenzivně pracuje na nových vozech.

To se týká i Ferrari. Boss italské stáje a zkušený inženýr Binotto vynechal tureckou Grand Prix i loni a letos se situace opakovala.

Letos je vývoj pro týmy ještě větší výzvou, protože příští rok vejdou v platnost nová technická pravidla. U Ferrari si však situaci bez přítomnosti šéfa týmu na závodní trati vyzkoušeli už loni. Kromě Turecka chyběl Binotto kvůli nemoci i v Abu Dhabi, kde ho zastoupil sportovní ředitel Laurent Mekies.

Během letošního podzimu neuvidíme Binotta ještě v Mexiku a v Brazílii.

„Kalendář se od počátku sezony několikrát změnil a spolu s tím se měnily i mé plány, nicméně jsem celou dobu hodlal vynechat Turecko,“ rozpovídal se na téma plánovaných absencí Binotto pro Autosport.

„Minimálně vynechám ještě dva další závody, v tuto chvíli to vychází na Mexiko a Brazílii.“

„Důvodem je to, že Mexiko a Brazílie jsou zámořské a daleké destinace a tady v Maranellu je toho opravdu dost na práci. Je zde třeba vést práci celého týmu na šasi i na pohonné jednotce.“

Podle Binotta je nyní klíčové zůstat v Itálii kvůli fázi, ve které se celý projekt pro rok 2022 nachází.

„V oblasti vývoje pro sezonu 2022 se dostáváme do kritické fáze. Začíná se nám krátit čas.“

„Jsem šťastný, že tu zůstávám. Když trávím čtvrtek a pátek v kanceláři, tak se mohu mnohem více soustředit na dění v Maranellu.“

„Během soboty a neděle se poté maximálně věnuji závodnímu víkendu.“

„Chybí mi to spojení s paddockem, ale Laurent Mekies odvádí tu práci velmi dobře. Jsem opravdu spokojený s tím, jak během mojí nepřítomnosti vede tým.“

Doporučujeme

Články odjinud