Výstavba Okruhu Amerik pokračuje. Vše jde podle plánu, říká Tilke

Výstavba Okruhu Amerik pokračuje. Vše jde podle plánu, říká Tilke

Navzdory neshodám uvnitř pořadatelské organizace pokračuje budování okruhu v Austinu podle plánu. Jeho architekt Hermann Tilke nevidí žádné problémy.

O Okruhu Amerik chodí různé zprávy, které často vyjadřují pochybnosti o konání Grand Prix USA v příštím roce. Sám Bernie Ecclestone přiznal, že pořadatelé mají mezi sebou jisté neshody, ale dodal, že výstavba okruhu ohrožena není.

To potvrdil pro Autosport Hermann Tilke. "Pracujeme na něm. Na stavbě je pár set dělníků, hodně strojů a zatím jde vše podle plánu," pochválil.

Okruh Amerik by měl těžit z inovovaného přístupu, který klade důraz na atraktivitu tratě a možnosti předjíždění. Tímto způsobem přistoupil Tilke už k Indii a setkal se s úspěchem.

"V Austinu jsme měli tu výhodu, že jsou tam přirozená převýšení terénu a kopce, které jsme mohli využít. Bude to velmi rychlý okruh," prozradil.

V Indii byl terén víceméně rovný a stavaři museli přemístit velké množství zeminy, aby vytvořili umělá převýšení.

A zatímco v Austinu dochází k realizaci posledního Tilkeho díla, německý architekt se rozhodně nenudí, protože už pomáhá s dalším americkým okruhem, na kterém se v roce 2013 pojede Grand Prix v New Jersey.

"Ten okruh povede jen po silnicích, je to městská trať," komentoval. "Musíme pracovat s tím, co tam je, ale bude to fantastické."

Jak probíhají práce v Austinu, si můžete prohlídnout ve fotogalerii okruhu.

Doporučujeme

Články odjinud