Výsledky z Japonska týmu dodají motivaci, věří Alonso

Výsledky z Japonska týmu dodají motivaci, věří Alonso

Druhé místo španělského pilota je nejlepším výsledkem Ferrari od červencové Velké ceny Německa. Alonso doufá, že dnešní pozitivní výsledek týmu pomůže i v dalších závodech. AKTUALIZOVÁNO

Mistr světa z let 2005 a 2006 se do závodu kvalifikoval až na pátém místě. Potřetí v sezoně vystartoval až za svým týmovým kolegou Felipem Massou. V závodě ovšem dokázal svou výchozí pozici vylepšit a cílovou čáru proťal pouze sekundu za vítězným Jensonem Buttonem.

"Byl to zábavný závod, ačkoliv jsme na startu nikoho nepředjeli a pneumatiky se velmi rychle opotřebovávaly. Měli jsme ale dostatečnou rychlost na boj s McLarenem a Red Bullem. Stanout zde na stupních vítězů je fantastické. Pro tým, který si prošel sérií nelichotivých výsledků, je to velmi důležité. Znamená to pro nás hodně a dodá nám to motivaci," nechal se slyšet Alonso.

Felipe Massa po startu ze čtvrtého místa zřejmě doufal ve víc, do cíle dojel sedmý. Na trati se nevyhnul další drobnější potyčce s Lewisem Hamiltonem. Po vzájemném kontaktu na trati zůstal ležet kus karbonu, který si posléze vynutil výjezd safety caru.

"Opět mám za sebou závod s hořkou pachutí v puse. Vůz byl dnes dostatečně rychlý na umístění na stupních vítězů, což potvrdil Fernando. Místo toho tu ale komentuji svou sedmou pozici. Je to škoda. Kontakt s Hamiltonem? Vůz po něm rozhodně byl poškozený. Když jsem si monopost po závodě prohlížel, všiml jsem si, že chybí část předního křídla. Poškozena byla také levá část podlahy. Bylo to znát na chování vozu. Myslím, že opakované záběry mluví samy za sebe. Trápil se s pneumatikami, jel jsem vedle něho, když najednou bezdůvodně změnil směr a narazil do mě. Soud nechám na vás, nemá smysl, abych to dále komentoval. Chtěl bych Sebastianovi Vettelovi pogratulovat k zisku titulu. Je to skvělý kluk, titul si zaslouží. Mám z něho radost," řekl Massa.

Doporučujeme

Články odjinud