Výsledkům nevěřte, varuje Verstappen | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Výsledkům nevěřte, varuje Verstappen

Nizozemec sice poměrně s přehledem ovládl oba volné tréninky, varuje však před Hamiltonem. Ten je rychlejší, než ukazují výsledkové tabulky.

Max Verstappen (1./1.)

Mercedes v Rakousku podle Verstappena není zdaleka tak pomalý, jak by se podle výsledkové tabulky mohlo zdát. Hamiltonovi bylo kvůli nedodržení traťových limitů vymazáno jeho nejrychlejší kolo.

„Ve druhém tréninku byl Lewis rychlejší, ale o čas přišel. Skutečné rozložení sil je tedy podle mě jiné, než ukazují výsledky.

Celkově to ale pro nás byl pozitivní den. Je sice pár věcí, které ještě musíme dořešit, ale to je v pátek normální. Jsem teď s vozem spokojený.

Očekávám, že o přední místa se bude prát Red Bull s Mercedesem. Předpověď počasí je dost proměnlivá, tak se necháme překvapit, jak zítra bude. Přepokládám ale další těsnou bitvu,“ nechal se slyšet Verstappen.

Sergio Pérez (13./9.)

Na rozdíl od Verstappena Pérez se svým vozem nemohl být spokojený. V důsledku špatného nastavení se v konečném pořadí pohyboval daleko za týmovým kolegou.

„Musíme najít to správné nastavení. V trénincích s tím mám problémy docela často. Ve voze se zkrátka necítím úplně pohodlně. Pořád se učím maličkosti kolem jemného ladění vozu, s mechaniky a inženýry na tom trávím hodně času.

Ale nemám obavy. Auto má potenciál a stažení pár desetin tu dělá velké rozdíly. Myslím, že rychlost máme. Závodní simulace vypadaly slibně, takže pokud se přes noc podaří dohnat pár desetinek na kolo, měli bychom být ve hře.

V kvalifikaci se nám snad bude dařit a v Q3 se mi doufám povede dát dohromady parádní kolo,“ věří Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud