Výsledek z Maďarska zbavil Buemiho tlaku

Výsledek z Maďarska zbavil Buemiho tlaku

Sébastien Buemi letos většinou poráží týmového kolegu Jaimeho Alguersuariho, takže jeho sedačka nebyla tak nejistá jako u Španěla, přesto mu na klidu dodala až Grand Prix Maďarska.

Alguersuariho se Toro Rosso chtělo zbavit a nahradit ho Danielem Ricciardem, ale mladý Španěl se blýskl svými výkony především na domácí půdě ve Valencii, a tak šel Australan do HRT. Buemi má lepší výsledky, ale jistý tlak cítil také. Pak přišla Grand Prix Maďarska, ve které se probojoval z konce startovního roštu na osmé místo.

"Díky těmto bodům je dovolená příjemná. Nemusím teď přemýšlet a trápit se," přiznal Buemi pro švýcarský list 20 minutes. Jak ale bude vypadat jeho budoucnost v dalších sezónách, závodník z Aiglu netuší.

"Smlouvu s Red Bullem mám až do roku 2013, takže to nejsem já, kdo rozhoduje," vysvětloval. "Můžou mě umístit, do kterého týmu budou chtít: Toro Rosso nebo Red Bull. Také bych mohl jezdit pro jinou stáj, ale záleží to na mateřské společnosti (Red Bull). Šéfové vyjádřili spokojenost s našimi výkony. Je to dobré pro morálku."

Toro Rosso má za cíl v letošní sezóně osmé místo v poháru konstruktérů. Tuto pozici teď drží, takže své úkoly plní. Ideální by samozřejmě bylo postoupit ještě výš. Z hlediska vlastní kariéry je Buemi soustředěný na Alguersuariho. "Je to jediný pilot, který má stejné podmínky jako já. Neustále bojuji o to, abych dojížděl před ním, jak v kvalifikacích, tak v závodech. V jedenácti závodech jsem ho porazil osmkrát. To je velmi dobré," dodal Švýcar.

Doporučujeme

Články odjinud