Výsledek v Rakousku mohl být podle Binotta lepší. Pochvaluje si ale týmového ducha | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Výsledek v Rakousku mohl být podle Binotta lepší. Pochvaluje si ale týmového ducha

Mattia Binotto ocenil, že Charles Leclerc před sebe pustil svého týmového kolegu Carlose Sainze, který byl ke konci závodu kvůli odlišné strategii rychlejší.

Jezdci Ferrari se v Rakousku pokoušeli dostat do třetí části na středních pneumatikách, což jsem jim nepovedlo. Nakonec tak využili zřejmě druhou nejlepší možnost – start mimo první desítku ale s volnou volbou pneumatik.

Tým strategie rozdělil. Leclerc startoval na střední a po 34 kolech přezul na tvrdé. Sainz startoval jako jeden z mála na tvrdých a po 48 kolech přezouval na střední. Ke konci závodu měl lepší rychlost. Leclerc ho bez námitek pustil.

„Co bych vyzdvihl, je týmových duch našich jezdců, protože Charles neváhal uvolnit místo Carlosovi, který jel na čerstvějších a rychlejších pneumatikách,“ řekl po závodě Mattia Binotto.

„Díky tomu jsme mohli dosáhnout nejlepšího možného výsledku pro tým. Je to správný týmový duch a je to cesta, kterou se musíme ubírat, protože pokračujeme v pokroku.“

„Když jsme Charlese požádali, aby se v závěru vyměnil s Carlosem, udělal to okamžitě, bez diskuze, protože chápe důležitost týmu a to, jak moc je pro tým důležité získat maximum bodů.“

Ferrari získalo 14 bodů, ale hlavní soupeř v šampionátu, kterým je McLaren, získal o sedm více. Podle Binotta mohl být výsledek lepší.

„Myslím, že Charles mohl zajet lepší výsledek, kdyby neměl potíže s předjížděním Péreze, ale to k závodění patří. Vidím incidenty tak, jak je viděli stewardi, kteří je potrestali.“

Doporučujeme

Články odjinud