Vyšetřovatelé se k Schumacherově nehodě vyjádří ve středu

Vyšetřovatelé se k Schumacherově nehodě vyjádří ve středu

Státní zastupitelství v Albertvillu uspořádá ve středu tiskovou konferenci, na které shrne dosavadní poznatky o nehodě, při které si vážně poranil hlavu Michael Schumacher. AKTUALIZOVÁNO

Vyšetřovatelé k nehodě doposud jen uvedli, že nemají podezření na zavinění cizí osobou. A tak světová média hojně spekulují o dalších okolnostech, před čímž varovala Schumacherova rodina.

Četníci teď ale možná dostali k dispozici další důkazní materiál. Jeden německý steward se jim totiž přihlásil s tím, že na sjezdovce natáčel svoji přítelkyni, přičemž se v pozadí odehrála Schumacherova nehoda, takže ji má zaznamenanou. Při tom měl uvést, že bývalý pilot jel v inkriminované době maximálně 20 km/h.

Kolem rychlosti, ve které k nehodě došlo, panuje nejvíce otázek. Protože doktoři řekli, že vzhledem k utrpěnému zranění muselo dojít k nárazu hlavy na kámen s velkou kinetickou energií. Takže pokud Schumacher nejel rychle, zřejmě se jeho tělo dostalo při pádu do nešťastné rotace.

Aktualizace
Lékaři z nemocnice v Grenoblu vydali v pondělí prohlášení, v němž uvedli, že Schumacher zůstává ve stabilizovaném, ale kritickém stavu. Zatím nemají v plánu žádné další tiskové konference.

Doporučujeme

Články odjinud