Vyrovnáme se Sauberu a Williamsu, hodnotí Toro Rosso

Vyrovnáme se Sauberu a Williamsu, hodnotí Toro Rosso

Technický ředitel Tora Rossa James Key věří, že jeho tým dosáhl přes zimu pokroku a má stejnou výkonnost jako dva velcí soupeři.

Toro Rosso bylo loni nejhorším etablovaným týmem, což podle Keyho už neplatí. "Force India odvedla skvělou práci a vypadá silně, asi silněji, než všichni očekávali po zimních testech, ale podle mého názoru jsme na stejné úrovni jako Williams a Sauber," řekl pro Autosport.

A forma italské stáje by měla jít dál nahoru. Tým začíná svému vozu rozumět a pro Barcelonu připravuje větší balík úprav, který by měl jeho sezónu pořádně rozjet.

"Víme, kde máme některé slabiny, a uvidíme, jak na tom budeme ve Španělsku," pokračoval Key. "Kvůli našemu výchozímu bodu musíme hodně dohánět, a tak si nemyslím, že bychom se měli zabývat současnou formou, protože je to začátek dlouhého procesu, čeká nás hodně závodů."

"Začínají se definovat směry (vývoje), tým je na začátku chápání, jak má pracovat."

První cíle jsou už zřejmé. "Rozšířili jsme okno pro nastavování vozu, ale pořád je dost úzké. Ale můžeme dělat hodně věcí a částečně je to asi způsobeno pneumatikami a hledáním správného kompromisu."

"Loňský vůz měl obrovská omezení. V konečné fázi zimních testů jsme nasadili některé věci, které na tom nejsou tak, jak by teď být měly, ale auto reaguje."

Doporučujeme

Články odjinud