Výrobců motorů se povinnost letní přestávky netýká

Výrobců motorů se povinnost letní přestávky netýká

Jakmile zavlaje šachovnicová vlajka na konci GP Maďarska, začne čtyřtýdenní přestávka. Výrobců motorů se ale týkat nebude.

V průběhu letní odmlky si musí týmy vzít dva týdny volno. Kdy přesně to bude, záleží na jejich volbě. Během dvou týdnů ale nesmí být v továrně ani noha, dokonce by neměly být posílány ani emaily.

Výrobců pohonných jednotek se to ale nikterak netýká. „Pokud oddělení, odpovědné za motory, chtějí pokračovat v práci, tak mohou“, říká Rémi Taffin z Renaultu.

„Pokud mám být upřímný, ve Viry nebude moc živo. Chceme dát lidem volno. Nebudeme pracovat na 100 procent během tohoto období, protože každý potřebuje v určitý okamžik vydechnout“, dodává Taffin.

Renault odchází na dovolenou s nepříliš pozitivními myšlenkami. Nejen že jejich motor stále zaostává za Mercedesem, ale některé jezdce už brzy čekají penalizace za nasazení šesté komponenty pohonné jednotky.

„Nechceme skrývat skutečnost, že šesté komponenty budou muset být použity u některých z našich zákazníků. Samozřejmě to není něco, co bychom měli v plánu, ale po třech nebo čtyřech závodech jsme si uvědomili, že to bude velmi obtížné. Caterham je na tom dobře v tomto ohledu, budou schopni splnit limit, ale u ostatních je to složitější“, připouští Taffin.

Jak na tom byli jednotliví piloti před GP Maďarska, najdete na stránce O sezóně 2014. 

Doporučujeme

Články odjinud