Vyřešili jsme naše problémy, věří u Force Indie

Vyřešili jsme naše problémy, věří u Force Indie

Zástupce šéfa týmu Force India Bob Fernley věří, že tým nyní bude schopen efektivněji vyvíjet svůj letošní monopost formule 1 poté, co se podařilo vyřešit problémy v korelaci mezi továrnou a týmem pracujícím přímo na okruhu.

V posledních dvou sezónách Force India vždy obsadila čtvrté místo v konečném hodnocení Poháru konstruktérů. V letošním roce však zatím prožívá obtížný začátek sezóny, když v prvních třech závodech získala jen desátým místem Estebana Ocona v Bahrajnu jeden bod a v průběžném pořadí je až na devátém místě.

Vůz dostal po předsezónních testech řadu vylepšení pro úvodní závod v Austrálii, další plánovaná vylepšení však podle Fernleye musely být upraveny, jelikož na trati nedosahovaly takové výkonnosti, jaká se od nich předpokládala.

„Přivezli jsme některé díly do Bahrajnu, nemohli jsme je ale použít, protože jsme měli problémy s korelací a potřebovali jsme se vrátit zpět k základu,“ řekl Fernley pro RACER.

„To jsme udělali. Takže podle mě dojde k tomu, že díly, které jsme přivezli do Bahrajnu, budou nasazeny později. Neustále se to zlepšuje, teď se ale budeme muset trochu vrátit a znovu zanést data do CFD (počítačových simulací) a větrného tunelu, aby mohla být trať, CFD a větrný tunel vzájemně propojeny. Došlo ke špatné komunikaci, myslím ale, že jsme to vyřešili,“ řekl Fernley a dodal, že tím nedojde k žádnému zdržení v plánovaném nasazení vylepšení v průběhu letošní sezóny.

Fernley dodává, že nejsilnějším týmem ze středu pole podle něj nyní je Renault.

„Nemyslím si, že v Baku budeme moci bojovat o čtvrté místo, podle mě jsme v tuto chvíli reálně v boji o pozici šestého nejrychlejšího týmu. Tak bych to viděl dnes. Myslím, že nejvyrovnanější je teď Renault. Dalším, který tam je, je z pohledu bodů v závodě (Fernando) Alonso. Ne z pohledu kvalifikaci, ale jezdí čistě a dostane se tam.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud