Vynechané testování Alonsovi neuškodí, věří u Toyoty

Vynechané testování Alonsovi neuškodí, věří u Toyoty

Fernando Alonso se chystá na dvojí angažmá. Působení u týmu McLaren ve formuli 1 bude kombinovat se závoděním pro Toyotu ve FIA WEC. Kvůli GP Bahrajnu se však Španěl nebude moci zúčastnit oficiálního předsezónního testování s japonským týmem na okruhu Paul Ricard v Le Castellet.

Tradiční testování před novou sezónou FIA WEC „Prologue“ se uskuteční na Paul Ricard v dnech 6.-7. dubna. Tím vzniká termínová kolize s GP Bahrajnu, která je naplánována na 6.-8. dubna.

Díky této termínové kolizi se Alonso nebude moci zúčastnit testovacích session s prototypem LMP 1 na jihu Francie a s provozem na trati se tak ve WEC poprvé setká až při ostrém závodě v belgickém Spa.

U Toyoty však věří, že vynechání „Prologue“ nebude pro Alonsa problémem. Řízení prototypu, byť LMP 2, si v ostrém závodním tempu a hustém provozu na trati vyzkoušel již v Daytoně.

„Bude mít méně zkušeností než jeho parťáci a Spa bude jeho prvním ostrým startem. On už ale takové podmínky zažil v Daytoně, a tak o něj nemáme obavy,“ řekl o Alonsovi šéf Toyota Motorsport Pascal Vasselon pro Autosport.

Podle Vasselona již španělský dvojnásobný mistr světa F1 rovněž pochopil základy vytrvalostních závodů a povinnosti jezdce v týmu.

„Již chápe, o čem přesně vytrvalostní závody jsou a jaké povinnosti v týmu má.“

Atmosféru v týmu si po testech v portugalském Algarve pochvaloval i sám španělský pilot.

„Atmosféra v týmu je skvělá. Od prvního dne se ke mně všichni chovali velmi přátelsky. Máme dokonce skupinovou konverzaci ve WhatsApp, kde si spolu stále píšeme,“ pochvaluje si Alonso.

Testů na Paul Ricard se nebudou moci zúčastnit ani Kazuki Nakadžima a Kamuj Kobajaši. Dvojice japonských jezdců se na místo toho zúčastní testování vozu Lexus na okruhu Okayama před novou sezónou Super GT.

Foto: Toyota Motorsport GmbH

Doporučujeme

Články odjinud