Vylepšení Renaultu by mohlo smazat náskok Ferrari, věří Ricciardo

Vylepšení Renaultu by mohlo smazat náskok Ferrari, věří Ricciardo

Daniel Ricciardo je přesvědčen o tom, že Red Bull bude ke konci sezóny schopen bojovat s Ferrari v případě, že vylepšení pohonné jednotky Renault přinesou očekávané zlepšení.

Renault podle všeho nasadí pro Velkou cenu Ruska jeden velký balík vylepšení své pohonné jednotky, jelikož francouzská společnost zatím nevyužila žádný z žetonů pro vývoj svého motoru.

A vzhledem k tomu, že Red Bull se v posledních závodech výkonnostně zlepšil, Ricciardo věří, že v posledních pěti podnicích by díky vylepšené pohonné jednotce mohl být vůz RB11 ještě silnější.

„Na papíře to vypadá tak, že pokud získáme pár koní navíc a všechno další, co bychom měli, tak by nás to mělo dostat do dobré pozice,“ řekl Ricciardo.

„Člověk by si řekl, že nás to dostane na úroveň Ferrari, jenže znovu, stejně jako to bylo v loňském roce 'nasadíme vylepšení, tyhle a tyhle' a i když z dynamometru budeme mít jeden výsledek, tak když s tím vyjedete na trať, může to vypadat jinak.“

„Takže já to budu vždy trochu zlehčovat. Radši totiž budu příjemně překvapen než zklamán, takže uvidíme.“

Vylepšení by se navíc mohlo podle Ricciarda projevit i v příštím roce, pokud by Renault i nadále dodával Red Bullu pohonné jednotky.

„Mohl by to být velký zlom v naší aktuální sezóně, ale také v příštím roce. Myslím, že vše ukáže až čas, držím palce.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud