Vyhrocená situace končí, Hamilton s Massou se usmířili

Vyhrocená situace končí, Hamilton s Massou se usmířili

Období plné kolizí, potyček a následných slovních útoků končí. Lewis Hamilton po včerejším závodě navštívil motorhome Ferrari a s Felipem Massou se udobřili.

Monako, Británie, Singapur, Japonsko a Indie. Místa, kde došlo ke kontaktu mezi pilotem McLarenu Lewisem Hamiltonem a jeho rivalem z Ferrari Felipem Massou. Oba svou vinu odmítali, oba se situaci nesnažili nijak uklidnit, ba naopak občas svým tiskovým prohlášením ještě přilili olej do ohně.

Mnoho současných i bývalých činitelů formule 1 je za jejich dětinské chování kritizovalo, oba v něm však pokračovali dál. Jednou to byl Massa, kdo tvrdil, že on problém nemá, že on se snaží situaci vyřešit, podruhé se zase Hamilton dušoval, že s ním Massa odmítá komunikovat. Nakonec ale oba dostali rozum a po včerejší Velké ceně Brazílie se usmířili.

Bezprostředně po skončení posledního závodu letošní sezony si to Lewis Hamilton namířil do motorhomu Ferrari. Pokud byste však čekali, že se tam šel jen pohádat s Brazilcem Massou, mýlili byste se. Šestadvacetiletý Brit naopak udělal vstřícné gesto a s Massou se udobřil. Oba pak společně  udělali tlustou čáru za letošními spory.

"Nikdy jsem proti němu nic neměl," komentuje Massa včerejší rozhovor s Hamiltonem. "Vždycky jsem ho respektoval, dokonce i po tom všem, co se letos stalo. Myslím, že je od něj milé, že sem přišel, protože já jsem něco takového neplánoval udělat, já jsem během roku nic špatného neudělal."

Hamilton se ke svému náhlému činu vyjádřil následovně: "Pro všechny jezdce to byl dlouhý a těžký rok a já doufám, že budou mít všichni krásnou zimu. Bylo hezké si po závodě příjemně popovídat s Felipem. Mám k němu velký respekt a už teď se těším na to, jak spolu budeme příští rok závodit."

Hamiltonovo rozumné chování ocenil i šéf Ferrari Stefano Domenicali: "Myslím, že jsem měl radost, když jsem dnes viděl, jak sem Lewis přišel a objal Felipeho. Nakonec o tomhle to přece celé je. Bylo to od něj skvělé gesto a já jsem šťasten, že se to celé takhle vyřešilo. Opravdu mě to velmi těší."

Doporučujeme

Články odjinud