Vyhrajeme alespoň pět závodů, říká před novou sezónou poradce Red Bullu Marko

Vyhrajeme alespoň pět závodů, říká před novou sezónou poradce Red Bullu Marko

Poradce Red Bullu Helmut Marko věří, že tým má před novou sezónou formule 1 lehkou ztrátu na Ferrari, ale je rychlejší než mistrovský Mercedes. Marko zároveň očekává, že tým vyhraje „alespoň pět závodů“.

Red Bull, který bude od letošní sezóny používat pohonné jednotky Honda, když rozvázal spolupráci s Renaultem, ukázal v předsezónních testech dobrou rychlost.

Marko nicméně nebyl příliš spokojen s dvěma nehodami nováčka v sestavě Pierra Gaslyho, které tým při přípravách na novou sezónu připravily o čas.

„Ferrari je favoritem. Byli rychlí, jako by už předtím týden testovali,“ řekl Marko pro Motorsport-Magazin.

„My jsme byli pozadu kvůli dvěma Gaslyho nehodám, což vedlo ke ztrátě času. Přivezli jsme věci, které se kvůli Gaslyho nehodám nepodařilo zcela vyvinout. Hlavně druhá nehoda byla zcela zbytečná. Rozhodně musí ukázat větší disciplinovanost!“ vyzývá Gaslyho, který bude po odchodu Daniela Ricciarda novým týmovým kolegou Maxe Verstappena.

„Vyhrajeme alespoň pět závodů,“ dodává Marko optimistický, ačkoliv připouští, že tým se bude muset zlepšit na určitých okruzích. Loňský model RB14 byl silný na městských tratích, ale zaostával naopak na rychlejších okruzích.

Marko byl také dotázán na rozložení sil před úvodním závodem letošní sezóny, který se již příští víkend uskuteční na městském okruhu v australském Melbourne.

„To je těžké říct, myslíme si ale, že jsme mezi Ferrari a Mercedesem.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud