Vyhraje Red Bull všechny zbývající závody? Podle Hornera bude největší výzvou Singapur | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Vyhraje Red Bull všechny zbývající závody? Podle Hornera bude největší výzvou Singapur

Na začátku sezóny to tak nevypadlo, ale Red Bull začal dominovat. Max Verstappen má reálnou šanci překonat rekord v počtu vítězství za sezónu.

Max Verstappen se už v Singapuru může stát mistrem světa. Jeho zbývajícím „soupeřům“ by se však muselo hodně nedařit, aby k tomu došlo. Matematicky reálnější to nejspíše bude o týden později v Japonsku.

Pokud Verstappen vyhraje polovinu ze zbývajících šesti závodů, překoná rekord Sebastiana Vettela a Michaela Schumachera v počtu vítězství za sezónu.

Christiana Hornera se zeptali, zda může Red Bull vyhrát všechny zbývající závody. Podle něj to není nemožné, ale bude to velká výzva a to i s ohledem na pestrost nadcházejících okruhů.

„Singapur má ve srovnání s Monzou nejvíce zatáček v kalendáři. Je hrbolatý, je to městská trať, takže je to hodně odlišná výzva,“ řekl Horner pro Autosport.

„V šampionátu jsme ve skvělé pozici. Ale budeme útočit v každém závodě a dělat to nejlepší, co umíme a body se pak samy dostaví.“

„Byli jsme rychlí ve Spa, Zandvoortu, Monze a dokonce i v Budapešti, takže vůz si vede opravdu dobře na různých okruzích.“

V Singapuru se neprojeví tak moc výhoda Red Bullu na rovinkách. Je to tak jeden z okruhů, na kterém si Ferrari i Mercedes věří nejvíce – i když jezdci Mercedesu si myslí, že budou potřebovat i trochu štěstí. 

Horner počítá s tím, že na papíře to bude asi nejtěžší výzva ze všech zbývajících grand prix. „Řekl bych, že by to měl být jeden z nejtěžších závodů.“

Red Bull po 16 závodech

Vítězství: 12 
Pole position: 5 
Nejrychlejší kola: 8 
Stupně vítězů: 20

Doporučujeme

Články odjinud