Vyhozený Vergne: věřím, že ve formuli 1 nekončím

Vyhozený Vergne: věřím, že ve formuli 1 nekončím

Jean-Éric Vergne letos končí své účinkování u Toro Rosso a je otázkou, zda neskončí po třech sezónách také ve formuli 1. Příběhy jeho předchůdců jsou více než odstrašující.

Buemi, Algersuari, Liuzzi … ti všichni neprošli posledním kolem juniorského programu Red Bullu a museli odejít z Toro Rosso a nakonec také z formule 1.

Skoro se zdá, že z Toro Rosso vedou jen dvě cesty: do Red Bullu nebo ven. Bude zajímavé do budoucna sledovat, jak dopadnou Kvjat s Verstappenem. O obou totiž Red Bull mluví jako o megatalentech. V Red Bullu je ale plno. Máme tam čtyřnásobného mistra světa, o jehož odchodu se ale občas něco napíše a pak vysmátý zázrak z Austrálie.

Vergne odjel za Toro Rosso dvě sezóny, nejlepším výsledkem bylo 6. místo z loňské Kanady. V první sezóně porazil Ricciarda, v té letošní je zatím před Kvjatem, ale to asi není zcela férové srovnávání.

„Toro Rosso je dobrá škola. Naučil jsem se tam spoustu věcí. Nyní se zaměřím na to, abych měl dobrý konec sezóny. Už pracuji na roku 2015, mohu toho v F1 ještě hodně předvést,“ říká Vergne pro web Toro Rosso. 

Vergneho chválí také šéf týmu Franz Tost, který věří, že Vergne ve formuli 1 zůstane. „Na svém kontě má dobré výkony, ale bohužel se potýkal také s problémy se spolehlivostí, zejména v první polovině sezóny. Doufám, že jsme tyto problémy vyřešili a že bude moci ukázat ve druhé polovině sezóny, že si zaslouží další šanci ve formuli 1.“

Doporučujeme

Články odjinud