Vydejte se na virtuální prohlídku továrny McLarenu přes Google mapy

Vydejte se na virtuální prohlídku továrny McLarenu přes Google mapy

Tým McLaren umožnil Googlu zmapovat část své továrny přes Street view, takže dnes si může každý prohlédnout alespoň veřejnou část wokingského sídla.

Uživatelé internetu jsou většinou zvyklí využívat Google Street view pro prohlížení ulic a jejich okolí, ale McLaren teď nechá každého nahlédnout prostřednictvím této služby i do své továrny.

Můžete se tak virtuálně projít po chodbách a halou McLaren Technology Centre, kde uvidíte stovky různých trofejí, historické vozy, nebo třeba speciální kolo Marka Cavendishe.

Návštěvníci můžou také obdivovat architekturu stavby, která získala několik ocenění. McLaren se k tomuto kroku odhodlal v rámci svého 50. výročí.

"Abychom poznamenali tento milník a odměnili naše početné a věrné fanoušky, jsme rádi, že jsme mohli otevřít své dveře veřejnosti s pomocí Googlu," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh.

"Bohužel ne každý nás může navštívit osobně, takže ve spolupráci s Googlem si můžou naši fanoušci prohlédnout naše legendární vozy a podívat se, jak to tu vypadá."

Továrna McLarenu, která byla otevřena v roce 2004, leží na ploše 20 tisíc m2, celý pozemek pak má 50 hektarů. Jsou v ní kanceláře, předváděcí prostory, výrobní prostory, aerodynamický tunel a restaurace pro zaměstnance.

Před MTC je umělé jezero o objemu 50 tisíc m3 vody, které spolu s továrnou vytváří kruhový půdorys. Voda z jezera je využívána pro účely chlazení. Uvnitř továrny se udržuje stálá teplota 21 stupňů Celsia.

Doporučujeme

Články odjinud