Vybírali jsme mezi Gutiérrezem a Hülkenbergem, potvrdil Szafnauer | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Vybírali jsme mezi Gutiérrezem a Hülkenbergem, potvrdil Szafnauer

Nico Hülkenberg je zpět za volantem vozu formule 1. Celý proces jeho návratu trval zhruba 20 hodin,

V pátek večer přišla zpráva, že Sergio Pérez má pozitivní test na COVID-19. Náročný proces, na jehož konci je Nico Hülkenberg ve voze Racing Pointu, ale začal už o několik hodin dříve. První Pérezův test byl totiž neprůkazný.

„Začal jsem o tom přemýšlet, když byl Checův první test neprůkazný,“ uvedl šéf Racing Pointu Otmar Szafnauer.

„Doufal jsem, že dalším krokem bude negativní výsledek, ale musíte doufat v to nejlepší a chystat se na to nejhorší.“

„Udělali jsme to souběžně s Nicem a Estebanem, Stoffel nemohl být tento víkend tady, protože má závazek ve formuli E, takže to byl Esteban nebo Nico.“

„Probrali jsme to s našim technickým týmem, který si myslel, že Nico bude vhodnější, protože nás zná opravdu dobře, zná všechny inženýry, zná naše systémy, naše procesy, náš simulátor. A také má relevantní zkušenosti z loňské F1.“

Gutiérrez sice v posledních letech testoval, ale v závodě byl naposledy v roce 2016.

„Potřebovali jsme někoho, kdo by pro nás mohl získat body, takže jsme usoudili, že Nico bude pro nás ten nejlepší.“

Hülkenberg dorazil včera večer z Německa. Racing Point měl pak hned několikrát štěstí. Továrna se nachází u okruhu, takže mechanici mohli „doma“ upravit sedačku a Hülkenberg dokonce stihl odjet pár kol na simulátoru.

Kromě toho je přibližně stejně velký jako Lance Stroll, takže ani se závodním overalem nebyl problém,. Na černou helmu se pak rychle nalepila loga sponzorů Racing Pointu a bylo hotovo. Čekalo se už jen na jednu věc... Hülkenberg musel mít jako nový člověk v paddocku negativní test na COVID-19. Jeho výsledky přišly 15 minut před startem prvního tréninku.

Pérez zřejmě bude muset zůstat v izolaci 10 dnů, takže je velmi pravděpodobně, že Hülkenberga čekají dva závody na Silverstonu. Tým už potvrdil, že pokud Pérez nebude za týden moci jet, zůstane ve voze Hülkenberg.

Doporučujeme

Články odjinud