Vůz týmu USF1 bude mít premiéru na okruhu v Alabamě

Americký tým USF1 se drží národní noty a svůj monopost vyšle k prvním testům na domácí půdě na začátku února, zatímco všechny ostatní čeká debut v Evropě. Na starý kontinent zavítají Američané později.

"Protože jsme nový tým a začínáme se vším od nuly, s vozem vyjedeme poprvé v USA na okruhu Barber Motorsport Park v Alabamě, určila nám ho FIA," řekl sportovní ředitel týmu Peter Windsor.

"Máme na to povolení od FIA, což je skvělé, protože nemáme sídlo v Evropě. Jsme jediný tým, který má testovací okruh mimo Evropu, takže je naprosto logické, že s vozem vyjedeme na začátku února poprvé v USA."

"Máme povolené tři testy ve Státech, pak ho (vůz) pošleme do Španělska k dalším testům, než odletíme do Bahrajnu."

USF1 jako jediný tým zatím neohlásil ani jednoho jezdce, podle Windsora se to však brzy změní. K týmu se hlásí argentinský závodník Jose Maria Lopez.

"Jsme velmi blízko oznámení jezdců," řekl Windsor. "Během uplynulých měsíců jsme jednali s několika skvělými závodními jezdci a je velmi těžké si z těch dobrých jezdců vybrat."

"Pořád je jich podle mě hodně a těžké je si z nich vybrat jen dva. Je to obtížný úkol a štve mě, že to musím udělat. Smlouvy jsme ještě nepodepsali, ale jsme celkem blízko jejich oznámení."

Doporučujeme

Články odjinud