Vůz týmu Lotus vyjel na trať v Silverstonu

Lotus F1 dodržel plán a se svým vozem vyjel poprvé na trať v úterý. Za volant nového monopostu z Malajsie se posadil testovací jezdec Fairuz Fauzy.

"Byla to velká chvíle vidět kola vozu se poprvé točit," uvedl technický ředitel týmu Mike Gascoyne pro BBC. "Nenastaly žádné problémy nebo cokoliv jiného, kvůli čemu bychom si měli do budoucna dělat starosti."

Lotus nastoupí do společných testů s ostatními týmy až příští týden, takže ztrácí na svého hlavního rivala Virgin Racing, jenž se svým vozem vyjel v Silverstonu již minulý týden a v Jerezu začíná testovat dnes.

Gascoyne postup svého týmu přesto považuje za úspěch. "Začít od nuly a vyjet s vozem po 21 týdnech, to je fantastický úspěch," řekl. "Byl to krátký shakedown a některé díly od našich dodavatelů jsme dostali až v 6 hodin ráno v úterý. Ale vzhledem k daným lhůtám se to dalo očekávat."

"Na trať jsme se dostali až kolem poledne, ale šlo to dobře. Odjeli jsme pár kol, což bylo skvělé. Byla to odměna pro všechny za úsilí, které do toho vložili. Okruh Stowe není o moc větší než motokárová trať a během chladného únorového rána, za občasného sněžení, se o chování vozu dozvíte jen málo. Ale odjeli jsme slušný počet kol a zkontrolovali všechny systémy, takže v Jerezu můžeme jet naplno."

Špionážní snímek vozu týmu Lotus přinesl britský Autosport. Oficiální prezentace proběhne v pátek 12. února.

Doporučujeme

Články odjinud