Vůz Sauberu pro příští rok bude agresivní, naznačil Nasr

Vůz Sauberu pro příští rok bude agresivní, naznačil Nasr

Svou filosofií se design modelu pro rok 2016 bude lišit od předchozích.

Felipe Nasr se nechal slyšet, že jeho debutová sezóna Formule 1 vyšla podle jeho představ, do příštího ročníku přitom vyhlíží optimisticky s ohledem na design nového vozu.

Sauber podle Brazilce přistoupil k designu monopostu pro rok 2016 agresivně narozdíl od letošního a loňského modelu.

„Dívali jsme se na to velice realisticky, věděli jsme, že to bude náročný rok a to se mi na týmu líbí, protože od chvíle, co jsem s nimi podepsal smlouvu, ke mně byli velice upřímní. Neslibovali mi nic, co se nemohlo stát,“ řekl Nasr k sezóně 2015.

K vozu pro rok 2016 doplnil: „Vše, co mohu říci, je to, že koncept vypadá velice odlišně. Auto, které jsme měli letos a loni, obě vypadala podobně, co se konceptu týče. Příští rok do toho ale jdeme trochu agresivněji.

Jak jsem řekl, víme, ve kterých oblastech se musíme zlepšit a musíme se o to pokusit. Musíme něco zkusit.“

Na dotaz, zda nový technický ředitel Sauberu Mark Smith, který dříve pracoval pro Jordan, Renault, Red Bull, Force Indii a Caterham, byl hybatelem změny konceptu, Nasr potvrdil, že Brit měl na vývoj nového vozu velký vliv.

„On byl ten člověk, od začátku, chtěl aplikovat tento přístup,“ potvrdil Brazilec. „My jsme všichni dali svoji zpětnou vazbu k tomu, kde by se auto mělo zlepšit a já myslím, že on nastavil řadu směrů, kterými bychom měli při vývoji auta jít.

Tenhle koncept je něco. Kdybychom dále vyvíjeli ten, co máme teď, byly by to jen malé krůčky, které bychom mohli dělat. Proto jsme se rozhodli pro tento odlišný přístup.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud