Vůz není příliš citlivý a snadno se nastavuje, pochvaluje si Kubica u Renaultu

Robert Kubica zatím není úplně spokojený s Renaultem R30, ale potěšilo ho, že na rozdíl od loňského BMW Sauberu je relativně snadné monopost nastavit.

Roberte, jaké jsou vaše pocity po dvou týdnech testů s R30?
Robert Kubica: "I když naše jízdy ovlivnilo počasí, hodně jsme pokročili, hlavně minulý týden v Jerezu, kdy jsme našli dobrý výkon. Je důležité, že vůz není příliš citlivý a je snazší najít dobré nastavení. V příštích testech budeme mít ještě pár dalších věcí, díky kterým se ve voze budu cítit ještě lépe a díky kterým zrychlí, ale určitě jdeme správným směrem."

Jak se vyvíjí váš vztah s týmem?
RK: "Už se cítím jako doma, je to příjemná skupina lidí. Než jsem přišel do Renaultu, měl jsem určitou představu a je to přesně tak, jak jsem očekával. Tým je velmi motivovaný a těší se na výzvu, která je před námi, abychom vrátili Renault na čelo startovního pole. Všichni tvrdě pracují a bylo hezké, že kluci v továrně zareagovali tak rychle, abychom měli včas pro Jerez změny, které jsme pro Valencii potřebovali."

Sledujete během testů ostatní týmy, nebo jste soustředěný na svou vlastní práci?
RK: "Nikdy jsem moc nehleděl na to, co dělají ostatní týmy. Jen se soustředím na svou práci, protože i když je vůz dobrý, vždy se dá vylepšit. Víceméně víme, co potřebujeme zlepšit a na to jsme soustředění. Ne na to, abychom byli ´králi´ zimních testů. Nicméně, stále je příliš brzy na hodnocení výkonnosti našich soupeřů. Vše, na čem záleží, je, abychom do Bahrajnu přijeli v co nejlepší formě."

Doporučujeme

Články odjinud