Všichni by se nás měli obávat, říká Pérez o týmu Racing Point

Všichni by se nás měli obávat, říká Pérez o týmu Racing Point

Slibná budoucnost týmu Racing Point ve formuli 1 byla podle Sergia Péreze jedním z faktorů, které vyloučily jeho přestup do týmu McLaren.

Mexičan byl jedním z kandidátů na sedačku McLarenu po Stoffelu Vandoornovi, kterou nakonec obsadil Lando Norris.

Pérez přitom již za McLaren závodil v sezóně 2013. Po obtížném ročníku však o své místo přišel a od nadcházejícího roku přestoupil do týmu Force India. Ta se v minulém roce dostala do nucené správy, tým však koupilo konsorcium vedené Lawrencem Strollem a pod názvem Racing Point bude tým působit ve formuli 1 také v letošní sezóně.

Ačkoliv McLaren projevil o Péreze zájem, Mexičan se rozhodl prodloužit svou smlouvu s týmem Racing Point.

„McLaren je skvělý tým, tady mě ale více přesvědčila budoucnost. V tomto týmu jsem již spoustu let, cítím se tu dobře a vidím zářivou budoucnost. Do tohoto týmu jsem se hodně zapojil v nucené správě, novém vlastnictví a dalších věcech,“ říká Pérez.

„Cítil jsem proto, že je tu více, co mohu udělat pro tento tým a byl jsem velmi šťastný, že jsem se mohl zavázat na další rok. Jsem připraven strávit v týmu své nejlepší roky a udělat spolu další krok. To je pro nás hlavní cíl,“ popisuje.

Vzhledem k nucené správě a změně majitele přišla Force India po závodě v Maďarsku o všechny dosud letos získané body. I přesto, že od poloviny sezóny začínala s nulovým bodovým ziskem, se dokázala umístit na sedmém místě Poháru konstruktérů, jen 10 bodů za McLarenem.

Podle Péreze bylo překvapivé, že se tým i přes veškeré problémy dokázal držet v boji o čelo středu pole.

„Jsem tím překvapen. Překvapila mě ale i naše výkonnost, jak blízko jsme byli i přes všechny problémy. Je působivé, že jsme tam, kde jsme. Myslím, že tento rok by se nás všichni měli obávat. Nyní je čas, kdy se všichni musíme dostat na další úroveň. Musíme využít všechen potenciál. Celý tým musí být připraven udělat další krok,“ uzavírá Pérez.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud