Všechny týmy Mercedesu budou mít poslední verzi pohonné jednotky

Všechny týmy Mercedesu budou mít poslední verzi pohonné jednotky

Mercedes potvrdil, že všem týmům, které ve formuli 1 používají jeho pohonné jednotky, pro úvodní závod letošní sezóny, Velkou cenu Austrálie, dodá nejnovější verzi svého motoru.

Od předsezónních testů v Barceloně se objevily informace, že by Mercedes kvůli obavám z problému s klikovou hřídelí musel nasazení své nejnovější specifikace pohonné jednotky odložit.

Jak však informuje Motorsport.com, zdroj z týmu tyto informace popřel a potvrdil, že Mercedes i nadále plánuje všem svým týmům dodat poslední verzi pohonné jednotky, kterou Lewis Hamilton a Valtteri Bottas v rámci posledních testů vyzkoušeli.

Drobné problémy se spolehlivostí měl Mercedes v prvních letošních testech, tým je však dokázal vyřešit.

Mercedes pro letošní sezónu výrazně pozměnil svou pohonnou jednotku, která podle spekulací měla na dynamometru až o 70 koňských sil navíc.

To se však podle výsledků testů v Barceloně neprojevilo a mluví se o tom, že Mercedes v testech zatím jezdil s konzervativnějším módem motoru, který mu dovolil vyzkoušet nové díly na svůj vůz.

Díky zrušení systému vývojových žetonů pro letošní sezónu se dá očekávat, že automobilky budou výrazně své pohonné jednotky vylepšovat. Znamená to, že pokud si automobilka není jistá nasazením některého dílu na svou pohonnou jednotku, může s tím počkat do pozdější fáze sezóny.

Pokud je tomu skutečně tak a Mercedes během testů jezdil s konzervativnějším módem motoru, může to vysvětlit fakt, proč Ferrari, které celé osmidenní testy absolvovalo s jedinou pohonnou jednotkou, mělo potenciálně navrch a proč tomu v Melbourne může být jinak.

Podle Motorsport.com si Mercedes možná ještě není svými novinkami úplně jistý a plný výkon svého motoru tak možná využije až po několika závodech. Pokud však bude přínos nového motoru skutečně zmiňovaných 70 koní, mohlo by to pro konkurenci znamenat problém.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud