Vsadil bych se, že odsouzen nebudu, říká Ecclestone

Vsadil bych se, že odsouzen nebudu, říká Ecclestone

Soudní proces s Berniem Ecclestonem se pomalu ale jistě blíží, Brit však pevně věří, že rozhodnutí o trestu odnětí svobody nakonec nepřijde.

Britský miliardář Bernie Ecclestone čelí obvinění z úplatkářství a rozhodnutí o jeho vině či nevině padne nejdříve po čtyřiadvacátém dubnu tohoto roku, na kdy je v německém Mnichově naplánováno první stání. Třiaosmdesátiletému zbohatlíkovi v Německu hrozí trest odnětí svobody na dobu od tří měsíců až do deseti let.

On sám však takovému rozhodnutí soudu příliš nevěří: "Vsadil bych se, že takhle to nedopadne… různé věci se v životě dějí a vy se s nimi musíte vypořádat."

Podporu obžalovanému vyjádřil i šéf Red Bullu Christian Horner: "Formule 1 ho teď potřebuje víc než kdy dřív. On je přesně tím pravým."

Bernie Ecclestone teď navíc kromě blížícího se soudu v Německu čelí i soudnímu řízení ve Velké Británii, kde ho zažaloval bývalý držitel podílů F1 Constantin Medien za to, že v době prodeje podílů byla královna motorsportu podhodnocena, čímž tato německá společnost utrpěla finanční ztráty.

Doporučujeme

Články odjinud