Vrátili jsme se zpátky a vypadá to, že vůz funguje lépe, pochvaluje si Vettel

Vrátili jsme se zpátky a vypadá to, že vůz funguje lépe, pochvaluje si Vettel

Ferrari Sebastiana Vettela bylo v kvalifikaci na Velkou cenu USA vozů formule 1 velmi blízko k poražení nejrychlejšího Lewise Hamiltona z Mercedesu. Vettel však nakonec kvůli penalizaci odstartuje až z páté pozice, v první řadě na roštu jej však vystřídá jeho týmový kolega Kimi Räikkönen.

Rozdíl pouhých 61 tisícin přitom podle Vettela ukazuje na zlepšující se formu Ferrari, které mělo v posledních závodech problémy. Jeho vůz podle něj fungoval lépe i proto, že se Ferrari rozhodlo upustit ze svých nových dílů, které nasadilo v posledních závodech.

„S naším vozem jsme se vrátili poměrně dost zpátky a vypadá to, že funguje lépe,“ řekl Vettel. Ferrari do Austinu přivezlo novou podlahu svého vozu, ovšem poté, co páteční tréninky ovlivnil déšť, se rozhodlo vrátit ke specifikaci, se kterou závodilo v Rusku a Japonsku.

„Myslím, že pokud je ta ztráta menší než jedna desetina, vždy si říkáte, že tam ještě něco zbylo. Se svými koly jsem spokojen a celkově to bylo pozitivní překvapení, jak konkurenceschopní jsme dnes byli, když uvážíme, jak daleko jsme byli v posledních závodech,“ dodal Němec.

Räikkönen sází na odlišnou strategii

Kimi Räikkönen po penalizaci svého týmového kolegy vyrazí do Velké ceny USA z první řady, na svém voze přitom bude mít nasazenu nejměkčí, ultraměkkou sadu pneumatik.

Na ní totiž zajel ve druhé části kvalifikaci svůj nejrychlejší čas, další jezdci z prvních pozic naopak vyrazí do závodu na pomalejší, ale déle fungující superměkké sadě.

„Ano, nemáme příliš co ztratit. Pokusíme se mít dobrý start a uvidíme, co se nám podaří. Mělo by to být dobré. Byl jsem až příliš pomalý (v posledním kole v Q3), ale vyrovnám se s tím. Byl to pozitivní den, samozřejmě, jsme docela blízko, ale je to daleko od ideálů. Zítra to bude dlouhý závod, kvůli včerejšímu dešti nikdo pořádně neví, jak na tom budou pneumatiky, takže to bude zajímavé,“ řekl Räikkönen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud