Vrátí se Simone Resta do Maranella na pomoc Ferrari? Možná...  | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Vrátí se Simone Resta do Maranella na pomoc Ferrari? Možná...

Je to téměř přesně rok, co Ferrari oznámilo, že Simone Resta odchází z Maranella. Geograficky se přesunul poměrně daleko, ale fakticky až tak ne. Posílil totiž tým Alfa Romeo.

Resta pracoval u Ferrari od roku 2001, kdy přišel z Minardi. Postupně se z něj stal hlavní designer. K poslednímu květnu loňského roku Resta u Ferrari skončil a přešel k Alfě Romeo.

Vzhledem k propojení obou týmů to nebyl tak úplně klasický přestup ke konkurenci. Když k tomu připojíme současné problémy Ferrari, máme podhoubí pro spekulace o Restově možném návratu.

„Ano, slyšel jsem ty spekulace,“ řekl Binotto pro Motorsport.com. „Jako tým se vždy snažíme zlepšovat tím, že se díváme, kde nám chybí síly.“

„Simone působil v minulosti ve Ferrari. Přešel na pozici technického ředitele Alfy a má obrovské zkušenosti. Vyhodnocujeme možnost, že by se v určitém okamžiku vrátil, ale ještě jsme o tom nerozhodli. Je pravda, že o tom uvažujeme, ale přemýšlíme také o tom, že by mohli přijít, nebo odejít jiní lidé. Organizace je vždy velmi dynamická, ale to je normální.“

Po odchodu Resty převzali jeho povinnosti jeho zástupce Fabio Montecchi, šéf aerodynamiků David Sanchez a Enrico Cardile, který dříve působil v oddělení aerodynamiky GT.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud