Vozy Renault opět v modré?

Vozy Renault opět v modré?

Nejúspěšnější éra Renaultu je spojená s modrou barvou. V roce 2005 a 2006 získal tým oba tituly a za modrou barvou stál Mild Seven.

Španělský El Mundo Deportivo píše, že by Renault mohla sponzorovat některá ze dvou velkých španělských firem a obě používají modrou barvu.

V prvním případě se jedná o telekomunikační firmu Movistar, což ale není nic jiného než dceřiná společnost Telefónicy. Ta už Renault kdysi sponzorovala a to mimo jiné i v úspěšných letech 2005 a 2006.

Ve druhém přijde jde o banku BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A.), která je druhou největší ve Španělsku. BBVA mimochodem vlastní i podíl v Telefónice.

Samozřejmě se v této souvislosti rozvířily spekulace o příchodu Sainze, ale ten byl potvrzen u Toro Rosso.

Renault a Williams jsou dva týmy, u kterých se můžeme asi nejvíce těšit na potvrzení jezdecké sestavy. Seznamy jsou dlouhé. Renaultem je spojován současný rezervní jezdec Esteban Ocon ale třeba také Sergio Pérez. Ten má za sebou mexické sponzory a to včetně Telmexu, což je konkurent Movistaru.

Telefónica byla mimochodem na přelomu let 2014 a 2015 spojována také s McLarenem, takže podobné spekulace je nutné brát s rezervou.

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud