Vozy Mercedesu se v Baku obtížně řídí

Vozy Mercedesu se v Baku obtížně řídí

Valtteri Bottas sice vyhrál první volný trénink na GP Ázerbájdžánu, přesto má za to, že vůz W09 by se mohl chovat výrazně lépe.

Valtteri Bottas (1./4.)

Mercedes letos dosud nevyhrál a v Baku by to pochopitelně rád změnil. Stříbrné šípy to ale nebudou mít úplně jednoduché, vozy se totiž nechovají úplně podle představ obou pilotů.

„Bylo těžké dát dohromady bezchybné kolo. I mé nejlepší kolo bylo takové trochu chaotické. Naše auto se v současnosti poněkud obtížně řídí, musíme zapracovat na vyvážení. Ale pokud se nám podaří dát vše do pořádku, budeme mít k dispozici výborný vůz. Přes noc máme co dělat, abychom provedli správné změny, které nás nejlépe připraví na kvalifikaci a závod. Má být hodně větrno, což na městském okruhu může být klíčové,“ tuší Bottas.

Lewis Hamilton (4./5.)

Druhý muž aktuálního pořadí šampionátu a úřadující mistr světa v jedné osobě rovněž nebyl s vozem zcela spokojen, byť tréninky proběhly podle plánu.

„Den proběhl hladce. Splnili jsme si vše, co jsme naplánovali, a posbírali mnoho dat. Na začátku bylo teplo, ale odpoledne se trochu ochladilo. Bylo to zajímavé a mohli jsme si vyzkoušet pneu v různých podmínkách. Celkově jsme ale nebyli dost rychlí, týmy Red Bull a Ferrari jsou v současnosti před námi. Takže máme co dělat. Budu dnes v noci klepat na dveře našim inženýrům a uvidíme, co společně vymyslíme,“ slibuje Hamilton.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud