Vozy Brawn GP již nejsou nejrychlejší

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Vozy týmu Brawn GP se v dnešní kvalifikaci umístily na čtvrtém, respektive šestém místě. Jenson Button přiznává, že nadvláda Brawnova týmu z úvodu sezony je patrně pryč. V Šanghaji byla prohra bílých vozů v kvalifikaci způsobena hlavně větším množstvím paliva, v Bahrajnu jsou ale důvody jiné.

"Dost jsme se trápili, nejsme tak rychlí, jako jsme byli v prvních závodech. Zítřejší závod bude hodně těžký, rozhodně nepůjde o procházku růžovou zahradou. V současnosti jsou před námi týmy Toyota a Red Bull. Když jsme včera simulovali závod, docela se nám dařilo. Problém je, že čtvrtá startovní pozice to hodně komplikuje.

Budeme dělat, co bude možné. Pokud bude zítřejší počasí stejně horké jako dnešní, mělo by to být dobré. Startujeme čtvrtí, čemuž odpovídá i množství paliva. Nejsme prostě dostatečně rychlí. Při jízdě na delší úseky jsme konkurenceschopní, ale v časech na jedno kolo ztrácíme.

V druhé části kvalifikace, kdy jsme měli málo paliva, jsme se trápili a byli šestí. S větším množstvím paliva je to trochu lepší. Nejsme ale natankováni tak moc, řekl bych, že lidé vpředu zajedou do boxů zhruba ve stejné době jako my," řekl Button.

"Kvalifikace neproběhla tak dobře, jak jsme plánovali. V poslední části kvalifikace jsem se dostal do provozu, takže jsem neměl dostatečně zahřáté pneumatiky, což bohužel ovlivnilo můj poslední čas. Naši soupeři se zlepšují, bude zajímavé sledovat, jak to dopadne v závodě. Nebude to snadné, ale věřím, že slušný bodový příděl je v našich silách," prozradil Rubens Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud