Vozy BMW Sauber měly potíže s přilnavostí a vyvážením

Heidfeld i Kubica se krčí až v předposlední řadě.

Tým BMW Sauber má za sebou velmi nevydařenou kvalifikaci na Velkou cenu Monaka. Nick Heidfeld ani Robert Kubica nepostoupili do její druhé části a společně obsadili předposlední řadu.

"Po čtvrtečních trénincích jsme udělali řadu změn, některé další ještě dnes ráno, což bývá dost riskantní, ale věděli jsme, že nemáme co ztratit," rekapituloval Heidfeld. "Změny byly sice spíše k lepšímu, ale výrazněji jsme se neposunuli." Tím byl Němec dost frustrován, protože i přes jízdu na hranici možností se neposunul ve výsledkové listině.

"Momentálně nevíme, co je špatně. V Barceloně jsme se posunuli dopředu, ale tady jsme za očekáváním," shrnul nepříznivou situaci.

Kubica se s vozem trápil celý víkend, navíc měl při svém prvním kvalifikačním výjezdu díky provozu na trati potíže s teplotou pneumatik. "Výkon auta není dobrý. Musíme si přiznat, že jsme na tom špatně, přizpůsobit se situaci a tvrdě pracovat," dodal.

Šéf týmu Mario Theissen prohlásil, že výsledek kvalifikace je odrazem potíží z volných tréninků. "Žádné z našich aut nemělo správnou přilnavost a to bez ohledu na nastavení a výběr pneumatik. Naše data ukazují, že jsme nedostali pneumatiky na správnou teplotu," vysvětlil Theissen a dodal, že tým čeká velmi tvrdá práce.

Podle hlavního inženýra Willyho Rampfa měly vozy BMW Sauber kromě teploty pneumatik potíže také s vyvážením. "Celkově jsme podali špatný výkon. Jezdci nedělali chyby, ale auta byla prostě pomalá. Teď musíme zjistit důvody a začít řešit problémy."

Doporučujeme

Články odjinud