Vozy Auto Union se znovu postaví na startovní rošt v Monaku

Fanoušci historických formulí budou mít první květnový týden v Monaku příležitost spatřit v ulicích Monte Carla legendární vozy Auto Union, řídit je budou Hans-Joachim Stuck a Jacky Ickx.

Zvuk vozů Auto Union se v Monaku rozezní poprvé od roku 1937, stane se tak v rámci historické Grand Prix Monaka 1. a 2. května. "Bude to pro mě velmi emotivní chvíle, když usednu do vozu, který v Monte Carlu řídil také můj otec," přiznal Stuck.

Byl to právě Stuckův otec Hans, kdo sbíral první úspěchy Auto Unionu ve třicátých letech za volantem Typu C. Hans-Joachim usedne v květnu v Monaku do repliky Typu C, která je osazená 16válcovým motorem o výkonu 520 koní. Ve své době dokázal tento vůz jet až 340 km/h. O zhruba 10 km/h nižší maximální rychlost měl Auto Union Typ D, do něhož se v Monte Carlu posadí Jacky Ickx. Motor v tomto voze má 12 válců a výkon 485 koní.

Historickou Grand Prix organizuje Monacký automobilový klub již posedmé, letos pro vozy formule 1 vyrobené mezi lety 1947 a 1978, ke kterým se přidají formule 3 vyrobené před rokem 1984. Vozy Auto Union nastoupí do dvou speciálních jízd v obou dnech prvního květnového víkendu.

Doporučujeme

Články odjinud