Vodafone, McLaren - smlouva je výhodná pro obě strany

Vodafone, McLaren - smlouva je výhodná pro obě strany

Britská společnost Vodafone se ve formuli 1 angažuje již několik let. V současné době je jedním z hlavních sponzorů stáje McLaren a ve své spolupráci s ní by chtěla firma pokračovat i v budoucnu.

Firma Vodafone je jedním z hlavních lídrů trhu s telefonními službami, v královně motorsportu se objevila před více než deseti lety. Během této doby však nespolupracovala jen s britským McLarenem, ale například také s italskou stájí Ferrari. Hlavním sponzorem McLarenu se společnost Vodafone stala v roce 2007, kdy přestala spolupracovat právě s Ferrari. V průběhu následujících pěti let se vztah McLarenu a Vodafonu velmi prohloubil a obě společnosti teď podepsaly smlouvu na spolupráci po dobu dalších dvou let.

Daragh Persse, šéf oddělení sponzorství ve Vodafonu, uvedl pro oficiální stránky formule 1: "Máme radost, že můžeme finančně podporovat Vodafone McLaren Mercedes. Toto partnerství nám dovoluje pokračovat v budování hodnoty naší značky po celém světě. Důležitější ale je, že máme možnost věnovat se fanouškům F1 a zákazníkům a ukázat jim, jak naše komunikační řešení pomáhají týmu na trati i mimo ni."

McLaren také poskytuje Vodafonu a jeho zákazníkům mnoho skvělých příležitostí přiblížit se formuli 1. "Jak jsem právě řekl, přenášíme naše zákazníky blíže vzrušení formule 1 a umožňujeme jim zažít tuto zkušenost díky našim sponzorským programům."

Vodafone však odmítá, že by tato společnost zasahovala do zásadních rozhodnutí týmu: "Taková rozhodnutí my neovlivňujeme. Za výběr jezdecké sestavy týmu a za jeho obchodní strategie je odpovědný pouze tým. Nicméně spolupracujeme s ním velmi úzce a podporujeme ho."

Doporučujeme

Články odjinud