Vítězství není reálné, shodují se piloti Mercedesu

Vítězství není reálné, shodují se piloti Mercedesu

Piloti Mercedesu ovládli kvalifikaci na Velkou cenu Španělska. Nico Rosberg si letos již podruhé vyjel pole position a o necelé tři desetiny sekundy tak porazil týmového kolegu Lewise Hamiltona. AKTUALIZOVÁNO

Nico Rosberg si sice v dnešní kvalifikaci vyjel svou třetí pole position v kariéře ve formuli 1, nicméně do zítřejšího závodu plánuje nastoupit s velkou opatrností. K lehce zdrženlivému postoji ho vede především hořká zkušenost z minulého závodu, do něhož rovněž odstartoval z prvního místa, do cíle ale dojel devátý.

"(Pneumatiky) zatím celý víkend pracují opravdu skvěle, vše jsme optimalizovali," pochvaluje si mladý Němec. "Po tom, co jsme viděli v Bahrajnu, je to milé, nesmíme ale být přehnaně sebevědomí, když přemýšlíme o výsledku závodu. Jsme překvapení, že jsme tak rychlí, byla to ale dobrá kvalifikace a parádní kolo na jejím konci, což mě hodně, ale hodně těší. Tým to určitě podpoří, protože přední řada je fantastická. Po Bahrajnu ale musíme být trošku opatrní."

V Bahrajnu měl Mercedes sice dobrou rychlost v kvalifikaci, v závodě mu pak už ale taková forma scházela, a to především kvůli pneumatikám. "Tým velmi tvrdě pracoval na tom, aby byl ještě lepší v tom, jak dostat z pneumatik co nejvíc," vysvětlil Rosberg. "Zítřek bude prostě výzva," dodal.

Lewis Hamilton sice v kvalifikaci dojel necelé tři desetiny sekundy za svým týmovým kolegou a na startu do zítřejšího závodu se tak postaví na druhou pozici, nicméně nadšením zrovna nejásá. "Z vylepšení pro tento víkend jsem zatím nedostal všechno," zněla Hamiltonova první slova. "Stát na startu na prvním a na druhém místě je pro nás skvělé, já jsem se ale celý víkend trápil. Dlouhé jízdy byly poměrně špatné, ale rychlost na jedno kolo nevypadá zas až tak hrozně."

Nico Rosberg ve svém tiskovém prohlášení naznačil, že vítězství v zítřejším závodě není úplně jisté, Lewis Hamilton pak jeho slova potvrdil. "Od startu budeme dělat všechno, co bude v našich silách, hodně obav ale přináší hlídání pneumatik. Jsem rád, že se zítra můžeme snažit dojet do zatáčky číslo jedna první, pro tým to bude určitě pozitivní. Musíme jen zlepšit naši závodní rychlost, kvalifikační rychlost máme dobrou. Doufám, že v budoucnu si pro vítězství dojedeme," dodal Brit optimisticky.

Na otázku, zda není zklamaný, že ho jeho týmový kolega porazil, Hamilton odpověděl: "Někdy jste poražení, někdy vyhrajete, je to prostě hra. Dneska byl rychlejší, já tedy musím pracovat tvrději - je to jednoduché."

Šéf týmu Ross Brawn byl dnešním výsledkem svých svěřenců nadšen: "Tým i oba naši jezdci dnes odvedli skvělou práci. Věřím, že máme nejsilnější dvojici jezdců v letošní formuli 1, což dnes naši piloti dokázali.  Nemyslím si ovšem, že bychom zítra byli nejrychlejším týmem, startujeme ale z nejlepších možných pozic."

Doporučujeme

Články odjinud