Vitalij Petrov střídá v Caterhamu Jarna Trulliho

Vitalij Petrov střídá v Caterhamu Jarna Trulliho

Ruský závodník Vitalij Petrov s okamžitou platností střídá Jarna Trulliho v týmu Caterham. Oficiálně to potvrdila samotná stáj.

Týmovým kolegou mu bude již potvrzený Fin Heikki Kovalainen.

Jarno Trulli má pro sezonu 2012 platnou smlouvu. Tu měl ale také Petrov s týmem Lotus. Podle informací F1sport ale sponzoři Vitalije Petrova neplatili řádně a včas, takže Lotus angažoval Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana.

"To je úžasný den," radoval se Petrov. "Chtěl bych poděkovat Tonymu, Kamarudinu Meranunovi a SM Nasarudin za příležitost vstoupit do týmu. Jsem rád, že mohu týmu pomoci zvládnout velkou výzvu, která jej v roce 2012 a dalších sezonách čeká."

Jarno Trulli je bez angažmá poprvé od svéhu debutu v roce 1997. Tony Fernandes přiznal, že vyměnit Trulliho za Petrova nebylo snadné rozhodnutí.

"Je to ale rozhodnutí, které dá celému týmu nový impuls. Dívali jsme se také realistickýma očima na globální ekonomickou situaci. Jarno je obrovský talent, jeho vítězství a délka působení v tomto sportu budiž důkazem jeho nadání. Teď je ale čas otevřít novou kapitolu historie našeho týmu a Vitalij je správným člověkem, který nám s tím pomůže."

Ve startovní listině ročníku 2012 tak chybí jediný Ital - poprvé od sezony 1970.

"Rozhodnutí týmu chápu a chci celému týmu popřát mnoho štěstí do budoucna," řekl Trulli.

Doporučujeme

Články odjinud