Virgin VR-01 nemá žádné závažné problémy, tým pokračuje v běžném vývoji

Ačkoliv byl debut vozu Virginu Racing komplikovaný, tým si ověřil, že se při jeho návrhu nedopustil žádné závažné chyby, proto teď může pokračovat v práci stejně jako konkurence.

VR-01 navrhl Nick Wirth a jeho tým jen za pomoci počítačů, do aerodynamického tunelu nezavítal. Při premiéře v Jerezu pak přišly problémy s uchycením předního přítlačného křídla a řádně testovat mohl tým až poslední den. Nakonec se mu ulevilo.

"Podle mě je nejdůležitější, že vůz nemá žádné chronické problémy," řekl Lucas di Grassi. "Nedošlo k žádné chybě projektu nebo něco takového. Vozu se daří dobře. Chová se jako vůz formule 1, teď jen potřebujeme zlepšovat jeho výkonnost a spolehlivost."

Virgin Racing je nový tým, s novým vozem a novými metodami vývoje. Na začátku testu se proto potřeboval nejdříve zorientovat a vyjasnit si postup.

"Začali jsme bez referencí na ostatní testy, začali jsme od nuly," vysvětloval di Grassi. "Snažili jsme se najít směr, kterým se při práci s vozem vydat. Neprošli jsme si mnoho věcí. Důležité bylo provést další testy spolehlivosti. V příštích testech můžeme začít myslet na výkonnost, nastavení a další věci."

"Uvědomte si, že ostatní tohle dělají 20 let a mají za sebou nejméně šest dní testů, tři ve Valencii a čtyři tady (v Jerezu). A tohle byl náš první den s vozem, který jsme začali stavět před osmi měsíci. Myslím, že před Bahrajnem máme mnoho prostoru pro zlepšení."

Doporučujeme

Články odjinud