Virgin nemá v plánu nasadit KERS ani v roce 2012

Virgin nemá v plánu nasadit KERS ani v roce 2012

Tým Virgin Racing se sice chce odlepit od konce výsledkových listin, a podnikl kvůli tomu několik důležitých kroků, ale nasazení KERS v příští sezóně mezi ně patřit nebude.

Systém na rekuperaci kinetické energie, který jezdcům umožňuje navýšit výkon motoru v každém kole po dobu asi šesti sekund, používají letos všechny stáje kromě Lotusu, Virginu a HRT.

Lotus už oznámil, že příští rok připojí k motoru Renault také KERS, HRT své plány zatím nezveřejnil a Timo Glock prozradil v rozhovoru pro Auto Motor und Sport, že Virgin v současné době s tímto systémem ve voze 2012 nepočítá.

Přesto Virgin doufá, že se příští rok významně zlepší. Pomoci by k tomu měly dva faktory, jedním z nich je Pat Symonds. "Udělal na mě velmi dobrý dojem," řekl Glock. "Má zkušenosti. S Renaultem a Benettonem se stal mistrem světa. Prostě ví, o čem mluví." Druhým faktorem je spolupráce s McLarenem.

Přípravy na příští sezónu běží podle plánu a Virgin má už připravený model monopostu 2012 v 60procentní velikosti, který brzy zavítá na první zkoušky do aerodynamického tunelu McLarenu. Pak přijdou první testy v simulátoru.

Glock přesto neočekává, že by byl Virgin výrazně lepší už v první Grand Prix příští sezóny. "Nemyslím, že hned v prvním závodě uděláme velký skok vpřed," řekl. "Nemáme moc času." Celý proces návrhu, testování a výroby trvá poměrně dlouho, takže Virgin zřejmě nestihne nasadit vše, co by chtěl, hned na začátku roku. První velký balík úprav už naplánoval na začátek evropské části sezóny.

Doporučujeme

Články odjinud